Desert prajitura Tavalita

de Geanina87 in Dulciuri, 1 Mar 2016 | 14770 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 4 oua
  • 200 g faina
  • 100 g zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 50 ml ulei
  • 50 ml lapte
  • 1 pliculet praf de copt
  • zeama de la jumatate de lamaie mica
  • esenta de vanilie

Glazura:

  • 200 g unt
  • 250 g zahar
  • 50 g cacao
  • esenta de rom
  • 200 g nuca de cocos si/sau nuca macinata
Portii: 35
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Desert prajitura Tavalita:

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma tare, apoi se adauga zaharul putin cate putin, mixand in continuare pana devine o bezea lucioasa. Galbenusurile se freaca bine cu uleiul, se adauga laptele, dupa care se toarna totul in compozitia de albusuri. Punem si esenta si incorporam usor faina amestecata cu praful de copt.

Tapetam tava cu hartie de copt si dam totul la cuptorul preincalzit 170 grade pentru 25-30 minute sau pana cand se va rumeni frumos deasupra.

Lasam sa se raceasca  dupa care taiem blatul in cuburi de dimensiunea dorita. 

Intr-o cratita punem untul, zaharul, cacaua si esenta pe foc mic, amestecand in continuu.

Cand se dizolva complet untul si zaharul, luam de pe foc si cu ajutorul unei furculite luam cate un cub si il scufundam in glazura calda, dupa care il tavalim prin nuca macinata si/sau nuca de cocos. 

TIPS-URI

1

Daca glazura se intareste, o mai puteti pune putin pe foc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Desert prajitura Tavalita" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert melci cu nuca si cacao